Retete culinare



Placinta cu mere
Placinta cu mere: 
Ingrediente: 4 cani de faina, 1 cana apa, 1 cana ulei, 1 praf de copt, putina sare, mirodenii (ce doriti), daca vreti puteti pune 1-2 linguri de zahar eu o fac fara, iar pentru umplutura aproximativ 1kg - 1.5 kg de mere.
Amestecam toate ingredientele, fara mere bineinteles, si framantam o coca nici moale , dar nici tare, apoi o lasama sa se odihneasca, eu o bag cam 1/2 ora la congelator, astfel se intinde mai bine si mai usor. In acest timp dam merele pe razatoare fara a le pune zahar sau orice altceva. Intindem prima foaie de placinta apoi asezam merele uniform si presaram deasupra zahar si scortisoara, zahar puneti cat doriti si in functie de cat de dulci sunt merele, eu pun maxim 2 linguri. Apoi asezam si a doua foaie si o bagam la cuptor pana se face putin aurie.
Pofta buna.

Alivenci
O reteta pentru cei carora le place mamaliga cu branza, eu una sunt inebunita dupa ea.
Ingrediente: 1/2 kg branza de vaci, 4 oua, 4 linguri malai, 2 linguri faina, 2-3 linguri unt, 3-4 linguri smantana, sare, lingurita zahar.
Se da branza pe razatoare si se freaca bine pana devine ca o crema. Se adauga pe rand ouale, apoi faina, malaiul, untul, zaharul, sarea si smantana. Dupa ce s-au amestecat bine toate, se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu malai. Se mai pun pe deasupra cateva bucatele mici de unt si se da la cuptor. Este gata cam in 3/4 de ora, cand se scoate trebuie sa fie rumena. Se taie bucati patrate si se servesc calde.

Pilaf de ardei
Pilaf de ardei
O reteta simpla si delicioasa.
ingrediente: 4-5 ardei, 1 ceasca orez, 1 ceapa mare, o lingura de bulion, 3 linguri ulei, sare si piper.
Se curata ardeii de codite si seminte, se taie subtire si se inabuse putin in ulei, pana se inmoaie. pe de alta parte calim ceapa, apoi adaugam orezul care se inabuse putin, apoi se amsteca cu ardeii adaugand doua cesti de apa, cu lingura de bulion, se adauga sare si piper. Se baga la cuptor pana scade toata zeama si orezul este fiert.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu